Лікарі не помітили ембріона, який грався в хованки

— 6 вересня 2011, 12:48

Медики помилково діагностували в майбутньої мами маленького Едварда апендицит та позаматкову вагітність, пише The Daily Mail.

Лікарі переконували 19-річну Емі-Лу Ховард, що її вагітність позаматкова, а в матці перебуває порожній плідний мішок.

Порятунком хлоп'я завдячує тітці своєї мами, Луїс, яка вмовила її дочекатися наступного УЗД-обстеження. Вона сказала Емі-Лу, що дитя може просто ховатися, і що так само колись було в неї самої.

Лікарі пропонували видалити ембріон з фаллопієвої труби Емі-Лу, однак та відмовилася. Коли ж, за тиждень, вона знову прийшла на обстеження, УЗД показало - дитинка знаходиться в матці та розвивається нормально.

"То була найменша крапка, яку лишень можна побачити. Певно, він ховався, було схоже, ніби він грав у "ку-ку", - каже мама.

ВІДЕО ДНЯ

"Я була знищена, коли побачила на екран порожній плідний мішок... Вони (медики) сказали мені, що позаматкова вагітність може вбити мене, бо, якщо дитина ще хоч трохи виросте, (фаллопієві) труби можуть розірватися. Також це могло зробити мене безплідною", - пригадує вона.

Тітонька Луїс того дня опинилася поряд із дівчиною, бо якраз проходила хіміотерапію в тій самій лікарні. На жаль, до народження маленького Едварда вона не дожила кілька тижнів.

"Якби не вона, Едварда б тут не було... Це доводить, що лікарі праві не завжди, а материнська інтуїція - так", - каже вона.

Те, що Емі-Лу завагітніла, також є дивом - адже вона в той час носила контрацептивний імплантат. Коли дівчина раптом відчула спазми в животі, переляканий бойфренд відвіз її до лікарні.

Тест на вагітність виявився негативним, і медики спочатку пояснили біль Емі-Лу синдромом подразненої товстої кишки, а згодом діагностували в неї апендицит.

Лікарі вже готувалися оперувати, коли мама пацієнтки, яка була впевнена, що дочка вагітна, попросила зробити ще один тест. Цього разу він виявився позитивним.

Реклама:

Головне сьогодні