У центрі Львова введуть "акустичний режим"

— 12 вересня 2011, 12:02

Виконавчий комітет Львівської міськради у п'ятницю затвердив постанову "Про акустичний режим у центральній частині міста".

Із відповідною ініціативою виступив мер міста Андрій Садовий, який вважає, що у центрі Львова дуже галасливо, пише "Комерсант-Україна".

"Особливо багато шуму від трамваїв і голосної музики, яка постійно звучить із кафе й ресторанів. Саме з цієї причини, враховуючи скарги громадян, і була ухвалена постанова", - розповів виданню мер Львова.

Згідно з затвердженим документом, тепер акустичного режиму необхідно дотримуватися на центральній площі Ринок і прилеглих вулицях.

Заборона на перевищення рівня шуму діятиме цілодобово й торкнеться фізичних, юридичних осіб, власників, орендарів житлових і нежитлових приміщень, а також вуличних музик. Зокрема, їм буде заборонено користуватися звукопідсилювачами.

"Раніше кожен приходив у центр, ставив апаратуру й давав концерт - такого бути не повинно. Якщо музикант захоче пограти на гітарі або скрипці без підсилювачів звуку, то його наша заборона не торкнеться", - пояснив Садовий.

Депутат міськради Володимир Гірняк (фракція "Україна Соборна") уточнив, що постанова не буде поширюватися на політичні мітинги й фестивалі. Вона стосується лише акцій неполітичного характеру, які зручно влаштовувати в центрі.

"Їхні організатори встановлюють майданчик, і музика гримить до ночі. Відтепер заявки на проведення таких акцій швидше за все будуть відхилятися міськрадою", - сказав депутат.

Контролювати виконання постанови буде міське управління міліції. Максимальне покарання за порушення режиму - обмеження часу роботи об'єкта.

Реклама:

Головне сьогодні