Келих вина в день може захистити жінок від завхорювань

— 12 вересня 2011, 16:22

Якщо дотримуватися такого режиму в 50 років, то тіло буде більш підтягнутим, психіка більш здоровою, а розум - гострим. Крім того, вдасться уникнути раку, хвороб серця та інших захворювань, які часто виникають в літньому віці, пише видання MEDdaily.

Співробітники Гарварду вивчали, як багато спиртного вживали 120 тис. жінок у віці від 58 років і коли їм виповнилося 70 років.

Початковий середній вік опитаних становив 58 років. Було встановлено, що близько 11% жінок, які регулярно вживали вино в помірних кількостях, з віком змогли уникнути розвитку 11 основних вікових хвороб, таких як: серцевий напад, онкологічні захворювання, діабет, інсульт та ін.

Крім того, жінки краще справлялися з тестами, які покликані виявляти ознаки хвороби Альцгеймера, і легше переносили фізичні навантаження.

Таким чином, експерти зробили висновок, що щоденне споживання якісного вина в невеликих дозах може бути більш корисним, ніж вживання алкоголю 1-2 рази на тиждень. Між тим, учені не рекомендують людям, які взагалі ніколи не пили, починати випивати.

Раніше повідомлялося, що помірне споживання вина може сприяти втраті зайвої ваги. Експерти кажуть, що часте вживання вина в невеликих кількостях - оптимальний варіант для зменшення ризику виникнення ожиріння.

Реклама:

Головне сьогодні