Тест

На Папу Римського подали до суду через педофілію

Предстоятель Римсько-католицької церкви Папа Бенедикт XVI може найближчим часом стати відповідачем у Міжнародному кримінальному суді.

Формальну скаргу на понтифіка у вівторок подали кілька прихожан, які постраждали від сексуального насильства з боку католицьких священиків, передає Інтерфакс з посиланням на The Guardian.

Крім понтифіка у скарзі згадуються Анжело Содано - декан Колегії кардиналів, минулого був державним секретарем Ватикану, кардинал Бертоне Тассо, що займає цю посаду нині, а в минулому служив головою Конгрегації доктрини віри - установи, що стежить за чистотою віровчення, а також кардинал Вільям Лавада - нинішній глава Конгрегації.

Усі четверо звинувачуються в тому, що вони не тільки не карали священиків, які спокушали малолітніх прихожан, не намагалися запобігти подібні злочини, а й систематично приховували від влади різних країн факти їх вчинення.

До скарги додано документи, що свідчать про відмови представників Римо-католицької церкви співпрацювати з правоохоронними органами різних країн.