Тест

В Умані хасиди побили українців

"Ми сиділи за столиком, говорили. Підійшло двоє хасидів. Один поставив ногу на лавочку, ми йому зробили зауваження, щоб забрав ногу, він не реагував, почав говорити образливі слова на своїй мові. Я хотів забрати його ногу, але він другою ногою вдарив мене в лице", - розповів постраждалий Ігор Гурбіч.

"Я побіг за ним, щоб розібратися в ситуації, але коли наздогнав, то мене накинулися п'ять хасидів, оточили і почали з усіх сторін бити по чому бачили. Сам я нічого зробити їм не міг. Підбігли наші хлопці, які це побачили і розборонили нас", - додав він.

Конфлікт стався на очах десятків людей, пише Газета.ua .

Розібратися у ситуації разом з правоохоронцями, прийшов і голова Благодійного фонду імені Рабі Нахмана Даніель Даян. Він пояснив що такі випадки трапляються, коли в одному місці скупчується багато людей.

Минулого тижня, 6-го вересня, син Даніеля Даяна – Натан – побив лопатою місцевого студента. Інцидент стався на вулиці Пушкіна, коли 19-річний Олег Денисюк разом з двома друзями йшов до магазину.

"Я йшов дорогою збоку. Ззаду їхав скутер, наїхав мені на ногу. Скутером керував хасид. Я зробив йому зауваження. Він плюнув мені на ноги і поїхав. Я кажу, зачекай поговоримо, що ж ти робиш? Пішов за ним. Трохи далі по Пушкіна була група хасидів, він десь подівся", - розповів Олег.

"Я хотів запитати тих хасидів, хто це і щоб вони пояснили йому, що так робити не можна. Я ж ніякої агресії не виявляв до нього. Звідкись з'явився цей хасид, в руках тримав лопату. Я одразу нічого не зрозумів, а він накинувся на мене з цією лопатою. Я ухилися, відбив удар рукою, другий удар попав мені в голову", - додав постраждалий.

Місцеві жителі, що вибігли рятувати хлопця, викликали міліцію.

Наразі деталі обох інцидентів з'ясовують правоохоронці.