Facebook запустив кнопку Subscribe

3
15 вересня 2011

Відтепер у кожному приватному профілі на Facebook поряд з кнопкою Add to Friends буде відображатись кнопка Subscribe - натиснувши її, можна отримати оновлення від користувача у свою стрічку новин, але не будете з ним друзями, пише Watcher.

Наприклад, Марка Цукерберга, засновника Facebook, за перші кілька годин з часу запуску новинки, таким чином почало читати понад 1,9 млн користувачів.

 
У тих, хто вже є у списку ваших друзів, також відображається кнопка Subcribe. У випадаючому списку під нею можна встановити, які оновлення від цього користувача хочете читати - все підряд, що він публікує, чи лише найважливіші записи. Разом з кнопкою для підписки у користувачів почав з'являтись функціонал Friends Lists, який Facebook запустив днем раніше.

За тим самим принципом, за яким діє кнопка Subscribe на Facebook, функціонує кнопка Follow на Твітері та опція підписки на Вконтакте.

У середу Facebook оголосив про перезапуск опції Friends Lists, яка відтепер відіграватиме значнішу роль, ніж раніше.

За словами керівника Facebook, Марка Цукерберга, списками друзів, які вперше з'явилися у 2007 році, користуються всього 5% користувачів. Оновлена функція має зробити списки друзів більш зручними та зрозумілими у користуванні.

 
Friends Lists, який тестувався кілька останніх тижнів, включає в себе кілька можливостей: Smart Lists - Facebook автоматично визначить коло друзів, з якими ви спілкуєтеся найбільше, списки Близькі друзі та Знайомі - ви зможете переглядати контент від друзів за списками, відокремлюючи їх від всієї стрічки.

За умовчанням, Facebook групуватиме ваших друзів за кількома параметрами - Робота, Сім'я, Місто і Навчання. Наприклад, якщо ви позначили у своєму профілі певний навчальний заклад - і у вас є друзі, що також там навчались, то Facebook автоматично створить список з назвою цього закладу та відповідними друзями.

 
Списки Знайомі та Близькі навпаки, редагуються вручну, що дозволить вам детальніше підібрати кола спілкування. Загалом нововведення досить нагадують аналогічну опцію в Google+, де користувачі можуть поділити всіх друзів на кола і спілкуватися в їх межах.

Ділитися контентом тепер також можна буде не лише з усіма контактами, а з обраними списками друзів. Наприклад, якщо ви хочете показати фотографію лише для близьких користувачів - то достатньо позначити це під час завантаження у випадаючому списку.

powered by lun.ua