Тест

У Черкасах хочуть ввести "сухий закон"

Крім того, у місті пропонують заборонити торгівлю такими виробами в малих архітектурних формах (МАФ), менших ніж 30 квадратних метрів.

Якщо міська рада ухвалить цей проект, то підприємцям нададуть час, щоб вони змінили свій профіль торгівлі, цитує директора департаменту муніципальної інспекції Ольгу Швець Радіо Свобода.

"На території міста Черкаси дуже багато таких архітектурних форм, які здійснюють торгівлю алкоголем і тютюном. Розташовані вони біля навчальних закладів, у густонаселених районах. Якщо заборону торгівлі у МАФах підтримають депутати міської ради, то введемо певний термін, коли ця заборона набере чинності, щоб підприємці могли до цього підготуватися", - зазначає Ольга Швець.

Окрім заборони торгівлі алкоголем і тютюном у малих архітектурних формах, у проекті рішення пропонують також ввести часові обмеження продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів у закладах торгівлі та ресторанного господарства від десятої вечора до восьмої ранку.

Також пропонують заборонити продаж пива, крім пива у пластиковій тарі, алкогольних, слабоалкогольних напоїв та тютюнових виробів на час проведення масових заходів.