Політик заплатив 700 євро штрафу за публічне покарання сина

— 15 вересня 2011, 13:39

З 1979 року в Швеції переслідується будь-яка форма фізичного насильства над дітьми - неважливо, відбувається насильство з боку місцевого жителя чи іноземця.

Про це слід було б знати і туристу з Італії - 45-річному політику Джованні Колазанте, коли він, перебуваючи з сім'єю та друзями у відпустці, публічно карав свого 12-річного сина, пише Euromag з посиланням на Süddeutschen Zeitung.

Інцидент стався під час відвідування ресторану в Швеції, коли італійці захотіли спробувати страви місцевої кухні. Молодший Колазанте став обурюватися - він хотів їсти тільки піцу. Але оскільки його бажання не було виконано, хлопчик захотів втекти з ресторану. Проте батько не дав йому це зробити, схопивши за шию і волосся. Очевидці події відразу викликали поліцію, представники якої затримали главу сім'ї.

У суді Стокгольма, де розглядалося це справа, Колазанте наполягав на своїй невинності. За його словами, він усього лише хотів перешкодити синові втекти. Суд вирішив інакше.

Оскільки італієць навмисне заподіяв біль синові, суд розцінив його дії як насильство над хлопчиком і постановив виплатити грошовий штраф у розмірі 6600 крон (724 євро).

Закони, що забороняють тілесні покарання дітей, діють в 16 з 27 держав ЄС. В Італії також існують подібні норми, однак на сім'ю вони не поширюються.

Реклама:

Головне сьогодні