У Франції побили лотерейний рекорд виграшем у 162 мільйони

— 15 вересня 2011, 15:59

У Франції побито рекорд виграшу в лотерею: гравець, який придбав лотерейний квиток Euro Millions у Нормандії, отримає чек на 162 мільйони євро.

Він єдиний серед 40 мільйонів гравців у всій Європі, який правильно відгадав усі п'ять основних номерів і два додаткові зоряні номери, передає "Euromag" із посиланням на "France Info".

Згідно з розрахунками, у щасливого власника виграшу був один шанс зі 116 мільйонів. При цьому йому вдалося виграти джекпот у 13-му розіграші 13-го числа.

У новоспеченого багатія є 60 днів для того, щоб пред'явити квиток у французьке співтовариство ігор Francaise des Jeux (FDJ).

У Парижі щасливчика зустріне лімузин із водієм. Вечерю йому подасть шикарний ресторан, а ніч він проведе у готелі-палаці, витрати з розміщення оплачує FDJ.

Наступного дня він покладе в кишеню виграний чек.

Як і всі власники джекпотів, він отримає "паспорт переможця", щоб "успішно почати нове життя, а не спалити все за кілька років". Це невеличка книжка блакитного кольору з цінними порадами щодо розподілу коштів, як то "покласти гроші на рахунок якомога швидше", "докладно обміркувати можливі вкладення" тощо.

Ніколи ще французький гравець не отримував такої суми.

Останній рекорд був установлений у 2009 році: тоді щасливчик отримав 100 мільйонів євро.

Абсолютний рекорд виграшу лотереї Euro Millions залишається за шотландцем, який поклав у кишеню призовий фонд у 185 мільйонів у липні цього року.

Виграш же 13 вересня еквівалентний 13 500 рокам роботи на мінімальну зарплату або 4 тоннам золота.

Як зазначила представник FDJ Бріжіт Рот, нормандець тепер посідає 250-те місце у списку найбагатших людей Франції, передає "Дело" з посиланням на "Франс Пресс".

Однак до ранку середи, 14 вересня, переможець іще не з'явився.

У Euro Millions грають 200 мільйонів мешканців у дев'яти країнах - Франції, Іспанії, Великобританії, Люксембурзі, Бельгії, Швейцарії, Португалії, Ірландії та Австрії.

При цьому 15 мільйонів осіб беруть участь у грі раз на тиждень.

Реклама:

Головне сьогодні