Тест

За 50 років ринок вина зміниться до непізнаваності – експерти

Як видно з їх доповіді, через півстоліття може кардинально зміниться географія районів виноробства. Наприклад, найбільш значним і якісним світовим виробником вина стане Китай. А ось вина з Шампані та Австралії просто перестануть існувати. Провідними світовими виробниками ігристих вин стануть європейські північні країни, і зокрема - Великобританія.

Крім того, масовому споживачеві буде не так вже й цікаво, з чого зроблено вино. Тобто покупці вже не будуть звертати особливої уваги на склад вина, і нікого не збентежить те, що в напої немає і краплі натурального виноградного соку. Вино може перестати бути синонімом натуральності.

Скляні винні пляшки "кануть в літа", їх з успіхом замінить картонна упаковка через дешевизну і легкость в переробці, виготовленні та транспортуванні.

Експерти не залишили без уваги ситуацію з цінами через 50 років на кращі вина світу.Так наразі винні критики і самі споживачі впевнені, що нинішні ціни на вина провідних французьких господарств занадто завищені. Однак і це не такі вже великі гроші в порівнянні з тим, що в 2060 році ціна, наприклад, Шато Лафіт-Ротшильд (Chateau Lafite Rothschild) становитиме приблизно 15 мільйонів доларів, з урахуванням інфляції, звичайно.

Звісно, даний прогноз - це всього лише приватна думка, навіть фахівців з вина. Багато виноробів, та й простіих споживачів вважають, що виноробство, навпаки, буде прагнути до досконалості, число якісних натуральних вин з кожним роком почне збільшуватися, а споживачі стануть набагато краще орієнтуватися у винах.