Російських учнів годували котлетами із гнилого м'яса

— 20 вересня 2011, 15:26

На щастя, у пробах м'яса, що були взяті на підприємстві на початку літа, не виявили небезпечних збудників.

Гнилі рештки складали прямо перед входом в обробний цех, а призначену для дітей продукцію - прямо на підлозі, повідомляє Комсомольская правда в Украине.

За законодавством, у садочки має постачатися м'ясо лише вищої категорії. Такого на підприємстві не було зовсім. Сюди надходили лише "відбраковані" і хворі тварини. Таку продукцію у дитячому харчуванні використовувати категорично забороняється.

"Відповідь на питання про те, як м'ясо нижчої категорії, призначене лише для високотемпературної промислової обробки, перетворювалося на парну свинину і потрапляло у дитячі котлети, білгородські поліцейські знайшли в бухгалтерських документах підприємства. Порожні бланки з ветеринарними штампами, могли заповнюватися потрібним змістом на будь-яку продукцію", - повідомили у прес-службі УМВС Росії по Білгородській області.

Після першої ж перевірки правоохоронці знайшли безліч порушень. Однак районний суд обмежився лише штрафом у 15 тисяч рублів.

Утім, директора підприємства звинувачують у "шахрайстві" у великому і особливо великому розмірі. Уже відомо, що його підприємство постачало у білгородські заклади м'яса на шість мільйонів рублів.

Точну суму незаконного доходу буде встановлено в ході розслідування. Можливо, після вивчення всіх контрактів, список місць розшириться.

Передрук, копіювання або відтворення інформації, яка містить посилання на газету "Комсомольская правда", в будь-якому вигляді заборонені

Реклама:

Головне сьогодні