Португальці обирають найкращі традиційні страви

— 20 вересня 2011, 16:29

З усіх кінців Португалії було відібрано понад 700 різноманітних страв по семи категоріях (десерти, перші страви, закуски, страви з дичини, м'яса, риби і морепродуктів), які отримували голоси від своїх прихильників.

В результаті голосування, було відібрано 21 страву. Всього в голосуванні взяло участь понад 700 тисяч користувачів, а результати підсумкового відбору будуть оголошені до кінця вересня, повідомляє Euromag.

Для визначення кращих 7 страв португальської гастрономії враховуватимуть не тільки традиційну рецептуру, але і новий сучасний підхід португальських кухарів. Крім того, рецепт страви повинен буди традиційним та мати 50-річну історію. Для приготування страв можна використовувати продукти та компоненти тільки португальського виробництва, які були привезені з будь-якого регіону країни.

Наразі лідируючі позиції займає типова і недорога португальська страва - смажені сардини. Їх готують в кожному місті і в кожному ресторані. Раніше цю "страву для бідняків" вживали тільки за великої потреби, а зараз португальські смажені сардини відомі на весь світ.

Зазначимо, що португальська кухня славиться стравами, які мають унікальний смак і високу якість. Багато туристів з усього світу спеціально приїжджають в той чи інший португальський ресторан, щоб скуштувати страву, яку не зустрінеш більше в жодному куточку світу.

Реклама:

Головне сьогодні