Змії атакували лікарню на Донеччині

— 21 вересня 2011, 13:42

Дмитрівську лікарню в Донецькій області атакують змії - за минулий тиждень тут виявили вісім рептилій.

Стикалися з ними в найнесподіваніших місцях - в їдальні, кабінеті головного лікаря і навіть у палаті, де жителям села надають екстрену медичну допомогу.

Село Дмитрівка розташоване на околиці Донецької області. Звідси до кордону з Росією всього 12 кілометрів, пише ТСН .

За словами місцевих жителів, тут водяться різні змії, в тому числі й отруйні гадюки. Але щоб відразу вісім, та ще й в медичній установі, такого тут ще не бачили.

Розгублені не тільки пацієнти, а й медики. Тут працює 35 осіб. Проходять курс лікування майже стільки ж. Від сусідства з плазунами рятуються, хто як може.

Лікарі будівельною піною заповнили усі щілини в будівлі. Змайстрували навіть спеціальне пристосування для ловлі змій. Хворим рекомендують і вдень і вночі дивитися під ноги, щоб не наступити на рептилію.

"Страшно... Страшно не тільки за себе, а й за людей, які тут проходять курс лікування. Не дай Бог, наступлять вночі на змію. Тим більше, що вакцин немає в Донецькій області ", - каже головний лікар Дмитрівській лікарні Ніна Волик.

Спійманих змій медики передали донецьким фахівцям. Їх обстежили і зробили висновок: для життя людини вони не небезпечні.

Навіть навпаки - потребують захисту. Жовтобрюхий полоз занесений до Червоної книги України. Водиться, як правило, у Криму. У Донецьку область змії перебралися через зміни клімату.

Як змії виявилися в сільській лікарні, фахівці сказати точно поки не можуть. Швидше за все, плазуни пішли з полів за своїм кормом - гризунами, які через використання господарствами хімікатів змушені мігрувати ближче до людей.

Реклама:

Головне сьогодні