Тест

Завершено аерофотозйомку території України. Фото

Так, країна отримала картографічну основу для ведення Державного земельного кадастру і виконала одне з ключових вимог ЄС.

Про це повідомив директор Всесвітнього банку "Видача державних актів на право власності на землю і розвиток системи кадастру" Сергій Кубах, повідомляє Biz.liga.net.

Загалом, відзнято близько 600 тис. квадратних кілометрів. Об'єм електронної версії отриманого матеріалу перевищує 70 терабайт. Операційні системи, система захисту даних, а також техніка для зберігання і роботи з такими об'ємами інформації, також розробляються і закупаються засоби позики у рамках зазначеного проекту.

"Україна вперше отримала можливість вести повний облік своїх земель. Це - базовий матеріал для їх інвентаризації, проведення зонування, встановлення кордонів населених пунктів", - каже Кубах.

За його словами, головна мета кадастру - гарантувати право власності на землю.

Він також зазначив, що якщо говорити більш точно, то відзнято 99,6% території країни. Решта (0,4%) складають матеріали, що потребують доопрацювання у зв'язку з проблемами, що викликані тінню від хмар і листя, а також, так званим, "поворотом кордону" (йдеться про зйомки прикордонних земель, пов'язані із необхідністю перетинати літаком кордони сусідніх держав).

Зйомка відбувалася у масштабі 1:25000.