Українці з'їдають 3 кг хімії на рік

— 30 вересня 2011, 14:15

Про це видання "Коментарі" повідомили у прес-службі Інституту екогігієни і токсикології ім. Медведя.

В Україні діють тільки два списки харчових добавок: дозволених (близько 300) і заборонених до використання у харчопромі (Е121, Е 123, Е240, Е924-бромат калію, Е924-бромат кальцію).

Кабмін запропонував мінімізувати кількість неякісних продуктів на ринку харчування за допомогою введення заборон на харчові добавки - барвники, емульгатори, стабілізатори, ароматизатори та консерванти.

Передбачається створення мережі міжрегіональних сучасних лабораторій для підтвердження відповідності якості підтоварів і виявлення спірних питань їхньої якості.

За словами експертів, далеко не всі хімічні добавки, що наявні у продуктах, в Україні реально виявити.

Утім, аналіз кожної харчової добавки коштуватиме від 100 до 500 грн., оскільки їх у продукті може виявитися декілька, перевірка може коштувати більше ніж 1000 грн.

Реклама:

Головне сьогодні