Пізніше визрівання винограду поліпшує якість вина - експерти
Метод полягає в наступному: з грон винограду видаляються молоді листя, бічні пагони. Другий раз пагони з'являються через кілька тижнів, і їх винороби залишають для подальшого росту.
В результаті, виноград дозріває пізніше, при більш низьких температурах, повідомляє Thebusinessjournal.com.
Таким чином, дослідники хочуть перенести час збору врожаю для деяких сортів винограду з початку вересня на середину листопада. Цей метод вже застосовувався в Австралії і деяких тропічних регіонах.
На думку вчених, дана методика дозволить вирощувати виноград з поліпшеними характеристиками для виготовлення високоякісних вин: більш дрібні ягоди, більш висока кислотність, менший рівень pH.
Вина виходять більш насиченого кольору, з вищим рівнем танінів і фенолів, з чудовим інтенсивним ароматом і смаком. Відповідно, вони мають набагато кращий потенціал до зберігання.
"Золотий Штат" - так називають Каліфорнію американські винороби. Каліфорнійські вина відомі на весь світ своєю високою якістю і різноманітністю. У цьому регіоні вирощується понад 100 різних виноградних сортів, з яких потім виготовляють всі категорії вин.
Винороби Каліфорнії постійно прагнуть підвищити якість вироблюваних вин, удосконалюючи технології їх виготовлення. Саме тому в штаті так багато коштів виділяється для проведення різних досліджень в області вирощування винограду та виробництва вина.