США потерпає від урагану "Лі" та готується до "Каті". Відео

— 5 вересня 2011, 09:40

Потужний тропічний шторм "Лі" pа лічені години залишив без електрики більше 35 тисяч чоловік. Штат Луїзіана заливають небувалі дощі, вулиці міст буквально перетворилися на річки, повідомляє Вести.ru.

Швидкість вітру в регіоні сягає 100 кілометрів на годину. У Новому Орлеані, який кілька років тому був практично вщент зруйнований ураганом "Катрін", не справляються дамби.

"Це справжня катастрофа. У нас немає ніякого захисту, немає дамб. Ми проходимо через це щороку. Але "Лі "- це не просто гроза", - розповідає місцевий житель Елтон Мезерн.

Шторми для цього регіону не рідкість, але, як кажуть місцеві жителі, з плином часу нічого не змінюється. Влада не поспішає вживати заходів і забезпечувати безпеку населення.

Незадовго до шторму "Лі", території США дістався ураган "Айрін". Рятувальникам довелося евакуювати жителів Нью-Йорка. У режимі надзвичайної ситуації штати Східного узбережжя провели кілька днів. Ураган забрав життя понад 40 людей.

У Віргінії й Північній Кароліні десятки тисяч американців залишилися без даху над головою. Країна до сих пір підраховує збитки від руйнівної стихії. Найсильніше постраждав штат Нью-Джерсі. Президент США Барак Обама вирішив особисто оцінити масштаби збитку.

Але стихія не поспішає залишати Сполучені Штати. Американці готуються до зустрічі ще з одним ураганом з ніжним ім'ям "Катя". Йому надано другу категорію, але, за прогнозами метеорологів, через кілька годин вітер може посилитися до 180 кілометрів на годину

Ураган щохвилини набирає потужності, і вже зараз може претендувати на звання найсильнішого в цьому сезоні.

Реклама:

Головне сьогодні