Найкращим вузом світу став Каліфорнійський технологічний інститут - рейтинг

— 6 жовтня 2011, 16:14

Цей рейтинг складає британський журнал Times Higher Education спільно з агентством Thomson Reuters.

Місце лідера цього року зайняв Каліфорнійський технологічний інститут, Гарвард у рейтингу другий. Про це повідомляється на офіційному сайті рейтингу.

Третій рядок рейтингу зайняв Стенфорд, четверту - Оксфорд і замикає п'ятірку Прінстон. Всього в перших двох сотнях 75 американських університетів – більше, ніж у будь-якій іншій країні. На другому місці – Великобританія з 32 університетами.

Всього в рейтингу, який існує два роки, обираються 400 найкращих вузів світу. Вітчизняні ВНЗ в престижний список не потрапили.

[L]У рейтинг не потрапляють вузи, які займаються дуже специфічними областями досліджень, а також ті, які публікують дуже мало робіт, нагадує Лента.Ру.

Рейтинг складається, виходячи з 13 показників, кожен з яких вносить свій внесок в остаточну оцінку:

Сума в розрахунку на одного працівника університету, яку сторонні компанії вкладають в дослідну діяльність університету (2,5%)

Відношення кількості зарубіжних співробітників до кількості місцевих (3%)

Відношення кількості іноземних студентів до кількості місцевих (2%)

Загальна репутація (наукова діяльність і якість освіти) університету за даними опитування 13 388 вчених, проведеного Thomson Reuters (15%)

Відношення кількості співробітників до кількості студентів (4,5%)

Співвідношення захищених дисертацій (Ph.D) до кількості бакалаврів, що йдуть на звання магістра (вклад 2,25%)

Співвідношення захищених дисертацій (Ph.D) до кількості співробітників (6%)

Середня зарплата співробітника (2,25%)

Середня цитованість публікацій, нормалізована щодо різних областей досліджень. Готується на підставі аналізу даних 12 тисяч журналів за 5-річний термін (32,5%)

Наукова репутація за результатами опитування вчених (про який говорилося вище) в конкретних областях (19,5%)

Середня кількість грошей, що виділяється на дослідження з розрахунку на одного співробітника. Ця величина нормалізується за паритетом купівельної спроможності, виходячи з економіки конкретної країни (5,25%)

Середня кількість опублікованих статей у розрахунку на одного співробітника інституту. Журнали беруться ті, що вже згадувалися вище (4,5%)

Співвідношення державних грошей до всього дослідному бюджету університету (0,75%).

Нагадаємо, в рейтинг QS World University Rankings 2011 потрапили два українські виші - Донецький національний університет та Національний технічний університет України "КПІ".

Реклама:

Головне сьогодні