Швейцарці страхуються від зриву весілля

— 10 жовтня 2011, 13:15

У Швейцарії все більше молодих пар за допомогою страховки хочуть максимально забезпечити себе від невдач в найголовніший день свого життя.

За даними Bloomberg, які цитує ТСН, витрати на одруження за останні десять років зросли в країні удвічі, і люди хочуть уберегти себе від ризику витратити такі великі гроші даремно.

Коштуватиме це задоволення в середньому в 70 франків (78 доларів США), а купити поліс можна як у шлюбному агентстві, так і в звичайному супермаркеті або торговому кіоску. Серед застрахованих ризиків — нез'явлення на захід другої половини або батьків, погана погода, відключення електрики і навіть закриття кейтерінгової компанії санінспектором.

За останній час витрати на церемонію значно збільшилися.

"Зараз весілля коштує значно дорожче, ніж 10 або 15 років тому. Люди стали вимогливішими, а пропозиції на ринку — різноманітними. Додайте сюди вплив ЗМІ, голівудських фільмів або королівських весіль — люди дуже охоче їх копіюють", — пояснила організатор весільних урочистостей з Pfaeffikon Катерина Пелосато.

На даний момент найпопулярнішим страховим продуктом є страховка від нез'явлення другої половини. Вартість послуги варіюється від 10 до 300 дол., тобто відсутність одного з головних винуватців урочистості обійдеться "не дорожче, ніж запрошення ще одного зайвого гостя", відзначила прес-секретар американського страхового фонду Fireman's Fund Дженет Руїз.

Щоравда, наразі страхування весіль все ж таки залишається досить екзотичною мірою, і не тільки в Швейцарії, але і в цілому по світу. Так, у США, де щорічно 2,4 млн. пар говорять "так" подружньому життю, тільки 2% молодих страхують ризик зриву урочистості.

Реклама:

Головне сьогодні