Професор "Пі" спростовує наклеп журналістів і обіцяє судитися

— 10 жовтня 2011, 17:37

Про це він розповів у коментарі Радіо Свобода.

Нагадаємо, журналісти газети "Експрес", провівши власне журналістське розслідування, стверджували, що у Слюсарчука насправді немає ані диплому медичного вишу, ані взагалі вищої освіти.

"Міністерство освіти подало запити щодо моїх дипломів. Тому ми поставимо крапки у цій справі. Я заявляю, що ніколи не навчався в жодному ПТУ", - каже Слюсарчук.

За його розповідями, він приїхав на Львівщину на початку 90-х і працював лікарем у районному шпиталі. Львівські медики не вірили, що у 21 рік людина може мати високі наукові ступені і тому жоден поважний професор медінституту не хотів розмовляти з молодим чоловіком, але Андрій Слюсарчук займався лікуванням людей.

У 2000 році проти нього навіть була порушена кримінальна справа і у розмові з Радіо Свобода він цей факт не заперечив. Батько хворих діток тоді звинувачував Слюсарчука у шахрайстві.

Андрій Слюсарчук працював викладачем університету "Львівська політехніка". У 2006 році під час шоу він продемонстрував свої здібності відтворювати у пам’яті один мільйон знаків числа Пі. Українські телеканали показували про нього фільми і називали його унікумом і талантом.

У 2009 році Андрій Слюсарчук спілкувався з президентом Віктором Ющенком про створення "Інституту мозку" і вислідом розмови став відповідний Указ президента від 22 грудня 2009 року.

А 1 жовтня цього року, згідно з Указом Віктора Януковича, у номінації "наукові досягнення в галузі освіти" за цикл робіт "Комплекс освітніх інформаційних технологій подання, запам’ятовування та опрацювання надвеликих об’єктів інформації в процесі навчання" лауреатом Державної премії став "Андрій Слюсарчук, професор кафедри "Інформаційні системи та мережі" Національного університету "Львівська політехніка", доктор медичних наук".

Андрія Слюсарчука працевлаштовують у "Львівську політехніку"

Радіо Свобода звернулось по коментар до ректора університету "Львівська політехніка" Юрія Бобала.

– Пане Бобале, чи працює в університеті Андрій Слюсарчук?

– Минулого року Андрій Слюсарчук працював у нас на півставки. Цього року він лише оформляється на роботу, але ще ми його не прийняли.

– Чи Ви перевіряли достовірність дипломів Андрія Слюсарчука, його наукові ступені?

– Звичайно. У нас є весь комплект документів. Копія диплому і копії з диплому доктора наук.

Натомість, уже у четверговому номері журналісти "Екпресу" обіцяють подати продовження історії про Андрія Слюсарчука і обіцяють, що викладені факти будуть просто шокуючі. Газетярі сподіваються на відповідну реакцію силових структур і на те, що міліція гарантуватиме їм безпеку

Реклама:

Головне сьогодні