У голландських потягах без туалетів пасажирам видаватимуть спецпакети

— 11 жовтня 2011, 11:45

Днями вона представила неординарну розробку - "уринальні пакетики" з порошкоподібною речовиною всередині, що перетворює рідину на гель, повідомляє Deutsche Welle.

Такі спецзасоби видаватимуть пасажирам потягів, що курсують на близькі відстані і як правило не оснащені вбиральнями. Планується, що таким неординарним гігієнічним засобом пасажири користуватимуться лише у разі крайньої необхідності, усамітнившись у вільному купе машиніста у кінці вагону.

Однак подібний вихід із "делікатної ситуації" в Нідерландах сприйняли досить скептично. В інтерв’ю, проведених національним телебаченням, особливе сум’яття щодо "пакетиків" висловили жінки.

"Ви собі це можете уявити? Я – ні", - зніяковіло говорить пасажирка, не називаючи свого імені. "Звісно, чоловіку це буде простіше зробити, однак, що стосується жінок – це ж просто неможливо", - продовжує вона.

Невдоволення також висловили і машиністи потягів, мовляв, вони не хочуть, аби їхня робоча зона перетворювалась на вбиральню.

Плани залізничного оператора NS щодо таких пакетиків також викликали неоднозначну реакцію серед урядовців. Лаура Квакернаак, речниця міністра транспортної інфраструктури, розповіла про те, що уряд не може змусити залізничного перевізника NS оснастити свої потяги вбиральнями.

Орієнтовна вартість такої "розкоші" складатиме близько 90 мільйонів євро. Лише в 16 відсотках потягів, залізничного оператора NS, бракує туалетів – й лише тому, що це транспорт близького сполучення.

Реклама:

Головне сьогодні