Влада ЄС заборонила повітряні кульки та свистунці

— 11 жовтня 2011, 12:05

Влада ЄС ввела директиву, згідно з якою ці іграшки визнані небезпечними для дитячого здоров'я.

Вчені здивовані цим рішенням, а виробники заявляють, що обмеження спровокують зростання цін на іграшки, пише ТСН.

Директива ЄС стверджує, що дітям до восьми років, які граються без нагляду дорослих, заборонено надувати повітряні кулі - вони можуть випадково проковтнути їх і вдавитися. Те ж стосується свистків і популярної у багатьох поколінь дітей "магнітної рибалки" - регулятори вважають, що в цих іграх є багато дрібних деталей.

Свистки, що випускають при дмуханні довгий різнокольоровий паперовий язик - які так люблять використовувати на сімейних різдвяних обідах - тепер вважаються небезпечними для всіх дітей молодше 14 років. Нові правила покликані захистити дітей від можливості проковтнути шматочок паперової стрічки свистка і вдавитися ім.

Директива ЄС також змусить виробників і продавців прикріплювати застереження про небезпеку до іграшок, які до цих вважалися абсолютно безпечними.

"На повітряних кулях з латексу має бути попередження про те, що за дітьми молодше восьми років необхідно стежити, і що порвані кулі необхідно викидати", - йдеться у документі.

Професор соціології в Кентському університеті Френк Фуреді попереджає, що подібні заборони, пов'язані з безпекою іграшок, є частиною тенденції по дріб'язковому контролю над життям дітей, який позбавляє їх можливості відкривати для себе нове, вчитися і добре проводити час за іграми.

Окрім нових правил для повітряних куль і свистків, законодавство ЄС встановить обмеження на те, наскільки гучними можуть бути іграшки, включаючи брязкальця та ​​музичні інструменти.

Всі плюшеві ведмеді, призначені для дітей молодше трьох років, повинні бути придатними для прання, тому що органи нагляду ЄС стурбовані тим, що брудні плюшеві іграшки можуть поширювати хворобу й інфекції.

Пол Наттал, член комітету із захисту споживачів Європарламенту, каже, що євробюрократи нездатні зрозуміти саму ідею веселого проведення часу.

"Упевнений, що хлопавки дітям теж заборонили використовувати. Кайфоломи з ЄС не повинні вчити сім'ї, як їм надувати повітряні кулі", - говорить член Європарламенту.

Реклама:

Головне сьогодні