Шахраї спустошують рахунки власників Android-смартфонів та iPhone - МТС

— 11 жовтня 2011, 15:37

Про це у вівторок повідомляє прес-служба оператора мобільного зв’язку МТС.

За даними компанії, останнім часом найбільш поширеними є дві нові схеми обману:

1. Абонент завантажує додаток (наприклад, браузер Opera mini) на свій Android-телефон або iPhone, використовуючи неофіційний онлайн-ресурс.

Встановлений додаток під виглядом поновлення щоразу самостійно відправляє SMS на різні короткі номери – вартість відправки становить від 9 до 50 грн. Складність полягає в тому, що абонент не може побачити відправлені SMS на смартфоні. Дізнатися про це він може, тільки проаналізувавши стан свого мобільного рахунку.

2. При переході за посиланням у мобільному браузері смартфона відкривається сторінка з пропозицією оновити одну із встановлених програм. Виглядає сторінка цілком як справжня, однак, її адреса несуттєво відрізняється від адреси розробника програми.

Якщо продовжити "оновлення", то в пам'ять смартфона буде встановлено зовсім іншу програму, метою якого може бути крадіжка конфіденційної інформації власника апарату, або відправка з його номера платних SMS.

"Якщо ви зіткнулися з одним з описаних випадків, необхідно негайно видалити із системи встановлений додаток, або звернутися в найближчий сервіс-центр виробника смартфона", радить МТС.

Компанія наполегливо рекомендує користувачам смартфонів на базі ОС Android та iOS встановлювати програми лише з офіційних джерел.

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні