Вино Romanee-Conti встановило світовий рекорд

— 11 жовтня 2011, 16:36

За словами представників компанії Acker, Merrall & Condit, яка провела торги, цей лот встановив світовий ціновий рекорд для даного вінтажу у сфері аукціонних продажів, пише Drinktime.ru.

Кейс Romanee-Conti був проданий анонімному колекціонерові з Гонконгу, який брав участь в торгах по телефону. Аукціон тривав два дні, в ньому взяло участь 400 осіб. Загальна виручка від торгів склала близько 11 млн. доларів.

Попит на бургундські вина серед азіатських покупців зростає, незважаючи на передбачення експертів про початок другої хвилі кризи, нестабільність на фондовій біржі і ринку цінних паперів.

"Ця осінь буде належати Бургундському", - вважає Джон Кепон, генеральний директор Acker, Merrall & Condit. І це дійсно так. На останніх аукціонах вина Бургундії стали продаватися дорожче, ніж вина верхнього Бордо.

Раніше 8 вересня, кейс з 12 пляшками Romanee-Conti 1990 пішов за 201 900 доларів на торгах аукціонного дому Bonhams в Лондоні. Кейс Romanee-Conti 1988 року був проданий за 119,3 тисячі доларів в липні цього року.

А в травні на аукціоні Christie's в Женеві було продано за 123,9 тисячі доларів унікальне Romanee-Conti. Справа в тому, що це червоне бургундське датується досить знаменним 1945 роком, до того ж, це останнє з вин, вироблених з винограду, який не прищеплювали від філоксери.

Реклама:

Головне сьогодні