Мусульмани Швейцарії вимагають змінити прапор країни, який їх ображає

— 11 жовтня 2011, 16:39

З їх слів, білий хрест на червоному тлі - християнський символ - не тільки ображає їх релігійні почуття, але і "не відповідає сьогоднішній мультикультурній Швейцарії", пишуть Українські новини.

Як вказують у громаді, вони готуються до запуску великомасштабної кампанії, щоб "переконати швейцарців прийняти прапор менш образливий для мусульманських іммігрантів".

"Просто необхідно розділяти церкву і державу, Швейцарія сьогодні вирізняється яскравим релігійним і культурним розмаїттям, - заявив віце-президент цієї мусульманської групи Івік Петрусич. - Ми повинні підняти питання, чи хоче держава продовжувати підтримувати символ, в який багато хто просто не вірить".

У свою чергу мусульмани запропонували прапор Гельветійської Республіки - він був у кантонах державним п'ять років під час окупації Швейцарії наполеонівською Францією.

Тим часом, нагадаємо, швейцарські політики прислухалися до думки народу і в 2009 році заборонили будівництво мінаретів. Рік по тому було вирішено негайно депортувати будь-яких іммігрантів, які скоїли тяжкі злочини. А до цього цілу хвилю обурення правозахисників спричинили швейцарські супермаркети, які офіційно заборонили своїм працівникам носити хустки на роботі.

Як повідомлялося раніше, у Парижі було прийнято закон, що має на меті охороняти світський порядок у громадських місцях. Відповідно до закону, відтепер заборонено проводити молитву на вулицях.

Реклама:

Головне сьогодні