У ДНК 115-річної жінки виявлено гени довголіття

— 18 жовтня 2011, 11:25

Попри те, що жінка вважалась найстарішою у світі, її мислення не мало ніяких ознак старечого слабоумства, пише Бі-бі-сі.

Дослідження, про результати якого було оголошено на науковій конференції в Канаді, висуває версію, що від хвороби жінку захищали гени.

Науковці сподіваються, що подальші дослідження у цьому напрямку можуть дати відповідь на запитання, чому деякі люди народжуються з генами довголіття.

"Визначення геному найстарішої жінки на землі – це важливий початок справи", - сказав доктор Джеффрі Баррет з дослідницького центру Сангер.

Хто та жінка, яка погодилась після смерті зробити своє тіло предметом наукових досліджень, залишається конфіденційною інформацією.

Доктор Хенне Хольстідж з департаменту клінічної генетики медичного центру в Амстердамі, каже, що свого часу вона мала рідкісні зміни у своїй ДНК.

Ми вважаємо, що є гени, які забезпечують тривале життя і є захистом проти хвороби Альцгеймера", - сказав Хенне Хольстідж.

Сама жінка, яка стало відомо, народилась після передчасних пологів.

Були сумніви, що вона взагалі виживе. Але попри ці прогнози жінка прожила довге життя, переїхавши до притулку для літніх людей лише у віці 105 років.

Тестування розумових здібностей продемонструвало, що у віці 113 років ця жінка нічим не поступалась 60-75-річним.

Реклама:

Головне сьогодні