Колумбійські жінки провели тримісячний секс-страйк

— 18 жовтня 2011, 15:28

Акцією "Страйк схрещених ніг" вони змусили владу прокласти автомобільну дорогу до їхнього населеного пункту.

Про це повідомляє El Tiempo.com.

Дістатися до Барбакоас нині так само складно, як і 163 роки тому, коли була прокладена кінна дорога для вивезення видобутого золота.

Ціна на деякі продукти харчування тут у чотири рази вища, ніж у місті. Найгірше ж те, коли люди вмирають через те, швидка не встигає вчасно доправити їх до лікарні. Однією з останніх жертв бездоріжжя став 18-річний юнак із хворим серцем.

Дорога до селища від міста Пасто займає 12 годин, причому половина шляху нагадує дно висохлої річки, із різнокаліберним камінням.

"Ми, жінки Барбакоа, більше не народжуватимемо, доки життя не стане хорошим. Для чого ми народжуємо дітей, щоби вони страждали в цих умовах, щоби вони вмирали в дорозі без медичної допомоги? Ось чому ми вирішуємо схрестити ноги", - пояснила одна з учасниць страйку, Рубі Лолай Кабесас.

"По ночах вони (чоловіки) намагаються нас спокусити, але ми не поступимось", - сказала її товаришка, Ліліана Мендес.

У боротьбі за нову дорогу три роки тому зазнали поразки чоловіки Барбакоас. Жінки ж протрималися 3 місяці й 19 днів та досягли свого.

Міністр транспорту Колумбії Херман Кардона оголосив, що уряд виділяє 21 мільйон доларів на будівництво дороги. Минулого тижня роботи справді розпочалися, пише The Sun.

"Того дня, коли ми побачили, що прибула техніка, ми не могли в це повірити. Це було дуже особливо, не лише для самого руху, а й для всіх мешканців Барбакоа. Уявіть, це були десятиріччя забуття", - поділилася суддя Марібель Сільва.

Реклама:

Головне сьогодні