Розроблено автомобільну систему виявлення пішоходів

— 20 жовтня 2011, 13:54

Кожен знає, чим зазвичай закінчується зіткнення автомобіля з пішоходом. За статистикою, якщо транспортний засіб їде на швидкості 30 км/год, ймовірність смерті людини становить 5%. При 50 км/год шанси загинути зростають до 45%, а при 65 км/год виживають лише 15% постраждалих, розповідає віце-президент американської компанії TRW Automotive Holdings Мартін Тооно.

Щоб знизити смертність на дорогах, компанія пропонує активну систему безпеки, яка включає відеокамеру і радар, а в якості допоміжного компонента використовує систему електронного контролю стійкості (ЕКС), пише Компьюлента з посиланням на The Engineer.

Відеокамера вміє розпізнавати інші автомобілі, дорожню розмітку і знаки, а також пішоходів - навіть якщо вони пересуваються в натовпі або користуються парасольками. Мінімальна дистанція, на якій визначається наявність людей, - 40 метрів, так що підлітка, яка кинувся під колеса, система, на жаль, не врятує. А ось безпека інших пішоходів помітно підвищиться: система автоматично тисне на гальма, і машина встигає якщо не зупинитися, то істотно сповільнитися.

Для підтвердження даних відеокамери та захисту від помилкових спрацьовувань використовується радар, що функціонує в сантиметровому діапазоні (24 ГГц).

TRW має намір почати випуск системи в промислових масштабах в 2014 році. Чи вдалося їй домовитися з автовиробниками про оснащення своєї розробкою серійних машин, можна тільки здогадуватися.

Реклама:

Головне сьогодні