Стюарта, що вистрибнув з літака, засуджено до 1 року умовно

— 21 жовтня 2011, 12:57

Про це повідомляє Коментарі із посиланням на CNN.

Сварка між пасажиром і Слейтером сталася 9 серпня 2010 року на борту літака JetBlue, який готувався до зльоту з міжнародного аеропорту імені Джона Кеннеді в Нью-Йорку.

Повідомлялося, що на Стюарта з багажної полиці впала валіза одного з пасажирів. Після того, як власник валізи відмовився вибачитися, стюард облаяв кривдника по гучномовцю, взяв банку пива, відкрив двері запасного виходу і по надувному трапу залишив літак.

У ході розслідування інциденту, що отримав широкий розголос в американських і міжнародних ЗМІ, з'ясувалося, що стюарт в момент події перебував в стані алкогольного сп'яніння, а також страждав від психічного розладу.

Слейтер домовився зі слідством, визнавши себе винним в умисному заподіянні шкоди, що кваліфікується як тяжкий злочин і передбачає максимальне покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі.

У жовтні 2010-го року суд округу Квінс в Нью-Йорку оголосив попереднє рішення у справі Слейтера. Колишнього стюарда, який на той момент уже звільнився з авіакомпанії за власним бажанням, суд зобов'язав пройти річну програму психологічного консультування, а також виплатити JetBlue штраф у розмірі 10 тисяч доларів за використаний надувний трап.

Після того, як Слейтер в жовтні 2011-го року пройшов програму психологічної допомоги, суд повторно повернувся до розгляду його справи. У заяві, поширеній окружним судом, йдеться, що звинувачення Слейтера було перекваліфіковано на менш тяжке.

Колишній стюард відмовився від раніше зроблених зізнань, після чого був засуджений до року умовного ув'язнення.

При цьому раніше прийняте рішення про накладення на Слейтера штрафу суд залишив в силі. За минулий рік колишній стюард встиг виплатити JetBlue 500 доларів. Решту суми він буде відшкодовувати авіакомпанії щомісячними платежами.

Реклама:

Головне сьогодні