Сім’ю москвичів хочуть оштрафувати на мільярди за фільми в інтернеті

— 24 жовтня 2011, 22:56

Заступник генерального прокурора РФ Віктор Грінь затвердив обвинувальний висновок у кримінальній справі стосовно подружжя Андрія та Наталії Лопухова, які незаконно розповсюджували відеофільми в Інтернеті.

Про це повідомили в Генпрокуратурі РФ, зазначає Інтерфакс.

"У ході слідства встановлено, що з квітня 2007 по вересень 2008 року Лопухова, використовуючи псевдоніми "Ripper","Штурман","Надія" і "піратка", за попередньою змовою з громадянином на ім'я Сергій, який має псевдонім" Apple " і проживає у Німеччині, незаконно поширили в глобальній інформаційній мережі Інтернет для загального користування відеопродукцію (більше 30 кінофільмів і мультфільмів), розмістивши їх на сайтах "interfilm.ru" і "puzkarapuz.ru", - йдеться в повідомленні,

При цьому використовувалося комп'ютерне обладнання, розміщене в квартирі, де мешкало подружжя, відзначили в наглядовому відомстві.
Лопухові звинувачуються в скоєнні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 146 КК РФ (порушення авторських і суміжних прав), йдеться в повідомленні.

У Генпрокуратурі РФ підкреслили, що на сайти були викладені такі популярні фільми, як "Іронія долі", "Обитель зла 3", "28 тижнів потому", мультфільми "Шрек 3", "Смішарики", "Ілля Муромець і Соловей-розбійник" та інші.

ВІДЕО ДНЯ

У повідомленні вказується, що тим самим були порушені авторські права ряду відомих вітчизняних і зарубіжних кінокомпаній, "які оцінили вартість прав на їх розміщення більше ніж в 38 млрд. рублів".

Попереднє слідство за даним фактом проводив Слідчий департамент МВС Росії. Кримінальну справу направлено до Тімірязєвського районного суду Москви для розгляду по суті.

Реклама:

Головне сьогодні