Професором Пі зацікавились правоохоронці

— 25 жовтня 2011, 15:07

Про це пише "Радіо Свобода".

Журналісти стверджують, що чоловік без медичної освіти лікує людей і звинувачують його у тяжких злочинах. Андрій Слюсарчук це заперечує.

Газета "Експрес" повідомляє, що професор Андрій Слюсарчук навчався в ПТУ, а не в медінститутах Росії та України, займався медичною практикою без професійної освіти і що кілька людей через його лікування померли.

Також газета звертає увагу на те, що 13 років Слюсарчук був на підписці про невиїзд через кримінальні справи. Першу карну справу проти чоловіка було порушено у 1996 році. Тоді слідчі Львівщини інкримінували йому шахрайство, але ця справа, як й інші подібні, до суду так і не дійшла.

Вища атестаційна комісія (ВАК), підвідомча Кабінету Міністрів, торік присвоїла Андрію Слюсарчуку звання професора. Але львівські журналісти вважають, що дипломи, на підставі яких Слюсарчук робив кар’єру, – фальшиві.

Вінницький медінститут відповів на редакційний запит, що в них ніколи не було студента Андрія Слюсарчука. Правоохоронці також перевіряють, чи Московський медуніверситет видавав диплом Слюсарчуку, коли він ще був неповнолітнім.

[L]"Якщо усі факти будуть підтверджені, буде порушена кримінальна справа", – заявив Радіо Свобода речник Львівського обласного управління МВС Денис Харчук.

Міліція нині допитує свідків у справі Андрія Слюсарчука. Тих людей, рідні яких померли після лікування професора-нейрохірурга. Зокрема Наталю Соколовську, мама якої працювала комендантом гуртожитку університету "Львівська політехніка". У цій установі Андрій Слюсарчук і викладав, і лікував.

56-літня Ірина Соколовська померла під час переливання крові у гуртожитку. Судмедексперт (прізвище не називаємо в інтересах слідства – ред.) тоді причину смерті не встановив. Як вдалося з’ясувати Радіо Свобода, цього лікаря кілька місяців тому звільнили з роботи, а слідчі мають до нього чимало запитань в інших справах, коли він писав сумнівні висновки.

Андрій Слюсарчук зазначив у коментарі Радіо Свобода, що також звернувся до правоохоронних органів, Генпрокуратури, СБУ, щоб перевірили всі його документи. Але позову до суду проти газети "Експрес" він не подав.

"Газета зі свого боку подала заяви в правоохоронні органи, а я зі свого боку звернувся, бо мене звинувачено у тяжких злочинах", – зауважив Андрій Слюсарчук.

Натомість парламентарій Ярослав Кендзьор, який із трибуни Верховної Ради надав публічності справі, називає її найбільшою аферою за часи української незалежності. За словами Кендзьора, він не розуміє, як одна людина могла обдурити цілу країну

Реклама:

Головне сьогодні