Мародери в Туреччині розграбували вантажівку з гуманітарною допомогою. Відео

— 26 жовтня 2011, 16:04

Пряму трансляцію інциденту показав телеканал CNNTurk, пише ТСН.

На відео видно, як група чоловіків і підлітків, піднявшись на вантажівку, скидають з нього мішки з продуктами, ковдри та інші речі. Внизу товпляться інші люди, які хапають і забирають мішки, частину речей укладають в машини, що стоять поруч.

За словами заступника мера Вана, банди мародерів з'явилися в околицях міста одразу після землетрусу. Чиновник сказав, що грабіжники, за його враженнями, не були місцевими мешканцями.

За останніми даними, кількість жертв руйнівного землетрусу, що стався в неділю на сході Туреччини, становить не менш 459 осіб. Крім того, понад 1350 осіб було поранено, зруйновано сотні будинків.

У рятувальній операції беруть участь близько 3000 рятувальників, хоча шанси знайти під завалами людей щомиті меншають. Попри це, навіть на третю добу після землетрусу з-під руїн ще рятують живих. А напередодні стало відомо, що під завалами в Ерджиші дивом вижило 14-денне немовля. Малятко, її маму та бабусю вдалося витягнути на поверхню.

Влада виділила на ліквідацію наслідків стихії 1,7 мільйона доларів. У район лиха відправлено понад 25 тисяч ковдр, близько 9 тисяч наметів, а також продовольство і питну воду. У середу також стало відомо, що Туреччина погодилася прийняти гуманітарну допомогу від майже 40 країн, які запропонували її.

Реклама:

Головне сьогодні