Піно Нуар Німеччини починають конкурентну боротьбу

— 26 жовтня 2011, 17:20

Це стане, свого роду, протистоянням кращих Піно Нуар світу, з якими німецькі вступають в серйозну конкурентну боротьбу.

Для участі в цьому престижному конкурсі були відібрані найкращі зразки серед 300 Піно Нуар, які представили винороби Німеччини. Попередній відбір проводив Майстер Вина Тім Аткин з Великобританії і його німецькі колеги.

Майбутню дегустацію буде проводити професійне журі, до складу якого увійдуть відомий винний критик Дженсіс Робінсон, Стівен Брук, Ксавье Руссе та інші експерти в світі вина.

"Дані змагання необхідні, щоб показати споживачам високу якість і потенціал німецьких Піно Нуар", сказав директор з маркетингу Німецького інституту вина Стефен Шиндлер.

"Світова спільнота мало їх знає, адже Німеччина знаменита, насамперед, своїми чудовими винами з Рислінгу. Наша країна стоїть на третьому місці в світі по виробництву вина з Піно Нуар, і цим змаганням ми хочемо показати, що вони цілком можуть конкурувати зі світовими лідерами у співвідношенні ціна-якість".

У Німеччині виноградні плантації, віддані під сорт Піно Нуар, займають третє місце за величиною після Рислінгу і Мюллер-Тургау (11,6% усіх територій). Основні регіони вирощування Піно Нуар в Бадені (36%) і Ар (62%). У цих місцевостях Піно Нуар жителі називають "Шпетбургундер".

Чи готові німецькі Піно Нуар вистояти в конкурентній боротьбі з іншими відомими зразками - покаже час. На думку відомого винного критика Хью Джонсона, червоні вина Німеччини, при дотриманні технологій мацерації і витримки в дубі, виходять дуже елегантними і насиченими.

Реклама:

Головне сьогодні