Forbes: Топ-15 зірок із найвищими посмертними заробітками

Минуло вже два роки, як немає серед живих поп-короля Майкла Джексона, і він уже вдруге очолює рейтинг зірок із найвищими заробітками після смерті.

До сумного списку долучилася й акторка Елізабет Тейлор, яка пішла з життя в березні 2011-го.

Посмертний заробіток усіх 15 фігурантів рейтингу за період з жовтня 2010-го року до жовтня 2011-го склав 366 мільйонів доларів, пише Forbes.

За минулий рік статки Майкла Джексона збільшилися на 170 мільйонів доларів. Для порівняння, за попередній рік артист заробив 275 мільйонів.

Майкл Джексон два роки поспіль стає найбагатншою мертвою зіркою

"Майкл Джексон: Безсмертний світовий тур" – таку назву отримала остання програма всесвітньовідомого Цирку дю Солей. Прибутки від туру буде розділено з Michael Jackson Estate.

Шоу Цирку дю Солей Viva Elvis допомогло легендарному співакові Елвісу Преслі за рік заробити 55 мільйонів доларів та завоювати другу сходинку в рейтингу, як і торік.

Елвіс Преслі за минулий рік заробив 55 мільйонів доларів

Третю сходинку посіла легенда кіно Мерилін Монро, яка за рік стала багатша на 27 мільйонів. Нещодавно зірка, що померла майже півстоліття тому, "узяла участь" у рекламній кампанії парфумів J’Adore.

Мерилін Монро після смерті рекламує парфуми

Карикатурист Чарльз Шульц має четверте місце в рейтингу померлих багатіїв. Художник пішов з життя від раку, в віці 77 років, а вигаданий ним комікс Peanuts завойовує цифровий простір – із iTunes, відеогрою Capcom та додатком для Facebook.

Комікси Чарльза Шульца підкорюють цифровий простір

П'яту сходинку з Джоном Ленноном розділила акторка Елізабет Тейлор, обоє вони заробили за рік 12 мільйонів доларів.

Статки Леннона за рік збільшилися на 12 мільйонів

Торік у світі було продано 1,6 мільйона копій альбомів "The Beatles", Цирк дю Солей уже кілька років представляє шоу, присвячене ліверпульській четвірці – "Love".

Прикраси Ліз Тейлор оцінюють у 30 мільйонів

Левову частку посмертного прибутку приніс Тейлор парфум White Diamonds. У кругленьку суму оцінюють також акторчині коштовності, вбрання та витвори мистецтва, що їх буде виставлено на аукціон Christie’s 16-го грудня. Лише за прикраси, що належали Елізабет, планується отримати не менше 30 мільйонів доларів.

На одну сходинку, порівняно з минулим роком, піднявся Альберт Ейнштейн, чий заробіток склав 10 мільйонів. Ім'я вченого продовжує жити в продукції Baby Einstein, також він посмертно "бере участь" у багатьох рекламних кампаніях та відеоіграх. Альберт Ейнштейн посідає сьому сходинку в рейтингу.

Альберт Ейнштейн заробив 10 мільйонів на рекламі та продукції для малих розумників

Восьму позицію має американський дитячий письменник та мультиплікатор Теодор Гейзел (Доктор С'юз), чиї нащадки за рік стали заможніші на 9 мільйонів.

У вересні світ побачила раніше не опублікована збірка казок Доктора С'юза "Зернятко Біпполо та інші загублені історії".

На дев'ятій сходинці опинився рок-виконавець Джимі Хендрікс, який помер від передозування в віці 27. За останній рік він заробив 7 мільйонів доларів. Пісня Хендрікса "Foxy Lady" нещодавно залунала в рекламному ролику НР.

Джимі Хенндрікс заспівав у рекламі ноутбуку НР

Точно таку ж суму за рік має письменник Стіг Ларссон, який не встиг побачити шалений успіх своєї трилогії "Тисячоліття". Книги Ларссона перекладені 44 мовами, а цієї зими глядачі побачать голлівудську екранізацію "Дівчини з татуюванням дракона", де зіграє Деніел Крейг.

Також на дев'ятій сходинці перебувають актор Стів МакКвін, який є лицем осінньої колекції Tommy Hilfiger, та композитор, володар "Греммі" та Пулітцерівської премії Річард Роджерс.

Стів МакКвін посмертно став обличчям Tommy Hilfiger

Тринадцяте місце в рейтингу має Джордж Харрісон із прибутком у 6 мільйонів. Життя наймолодшого з "бітлів" у 2001-му забрав рак.

Джордж Харрісон опинився на тринадцятій сходинці

Сходинку він поділяє з актрисою та моделлю Бетті Пейдж. Ім'я королеви пін-апу носить мережа магазинів одягу - Bettie Page Clothing. Також під тринадцятим номером перебуває художник Енді Уорхол.

Фото АР, Reuters та Flickr

Реклама:

Головне сьогодні