Тест

Півмільйона доларів для постраждалих знайшли у туалеті

Невідомий залишив в туалеті мерії японського міста Хатінохе пакет з 40 мільйонами ієн (526 тисяч доларів) для постраждалих від землетрусу та цунамі 11 березня.

До пакету додавалася записка: "Прошу направити гроші на допомогу постраждалим від Великого землетрусу Східної Японії", повідомляє ТСН.

[L]Це вже другий подібний випадок за місяць. Наприкінці вересня в туалеті іншого японського міста - Сакада - співробітники мерії виявили пакет з 10 мільйонами ієн (більше 130 тисяч доларів).

У записці анонімний дарувальник просив направити гроші мешканцям району Тохоку, найбільш постраждалого від землетрусу, пояснюючи, що сам він самотній і розраховує на те, що гроші стануть в нагоді постраждалим.

Потужний землетрус магнітудою 9,0 стався в Японії 11 березня. Він викликав цунамі, висота хвиль якого перевищувала 10 метрів.

В результаті удару стихії загинули або вважаються зниклими безвісти 22 тисяч людей. Повністю або частково були зруйновані 126 тисяч будівель, пошкоджені – 260 тисяч.

За оцінками японської влади, збитки від землетрусу, в тому числі пов'язані з аварією на АЕС "Фукусіма-1", становлять щонайменше 16,9 трильйона ієн (близько 215 мільярдів доларів).