Через 10 років Росія залишиться без шампанського

— 28 жовтня 2011, 23:25

Державного "Союзплодоимпорта" з лідируючим на ринку "Радянським шампанським" зміни, швидше за все, не торкнуться, повідомляє "Інтерфакс".

Попередня домовленість про це закріплена в протоколі міжпрофесійного комітету вин Шампані CIVC та Асоціації виробників ігристих вин Росії, до якої входять 11 виробників ігристих вин.

Проект документа передбачає відмову російських виноробів, які входять в дану асоціацію, як від назви "Шампанське", так і від словосполучення "шампанський метод", написаних на етикетках латинськими літерами або кирилицею.

В ході проведення переговорів французька сторона наполягала на більш конкретних термінах переходу до нових назв ігристих вин. При цьому, Франція готова взяти на себе часткове фінансування проекту. Проте росіяни вирішили почекати з цим, стверджуючи, що спочатку необхідно провести дослідження ринку, щоб визначити, наскільки споживач готовий до зміни назви.

Результати даного дослідження Асоціація виробників ігристих вин Росії має намір отримати в січні-лютому наступного року. До цих пір окремі заводи Росії, Білорусії і Казахстану випускають "Советское шампанское" за ГОСТом, який використовувався ще в СРСР. Деякі з цих заводів вже не використовують назву "шампанське" для вироблених вин, проте вони зобов'язані прописувати найменування "Шампанське" хоча б дрібними літерами на етикетці

Нагадаємо, що найменування "Шампанське" є географічним. Воно позначає виключно ігристі вина, вироблені в області Шампань у Франції. Від використання цього слова на винних етикетках вже відмовилися практично всі виробники ігристих вин у Європі.

Реклама:

Головне сьогодні