Британські консульства скаржаться на потік "дурних запитань". Приклади

— 14 листопада 2011, 13:15

У відомстві сподіваються, що тепер таких звернень поменшає, пише Deutsche Welle.

"Мене кинула доміна, що мені робити?" або "Вілла, де я відпочиваю у Флориді, повна мурах", - це лише кілька прикладів того, які запити доводиться обробляти працівникам британського міністерства закордонних справ і консульствам закордоном.

Серед іншого з британськими дипломатами прагнули проконсультуватися з приводу найкращих місцин для рибальства у Греції, де найкраще харчуватися, а ще хтось поцікавився в консульстві розміром взуття принца Чарльза, бо саме прикупив подарунок для монаршої особи і прагнув впевнитися в тому, що взуття таки пасуватиме.

Утім, список найкумедніших звернень до британських дипломатичних представництв цим не вичерпується. Інший британець зателефонував до консульства в Сіднеї з проханням допомогти йому відсортувати одяг для відпустки. Інший чоловік просив співробітників консульства в Дубаї забрати на митниці його собаку, оскільки сам він перебуватиме у відпустці.

Понад мільйон британців проживають постійно закордоном, а консульські установи Великобританії щороку обробляють майже 1,5 мільйона запитів від британських підданих.

Реклама:

Головне сьогодні