Як травили жителів Бучі. Відео

— 15 листопада 2011, 13:31

Про це "Українській правді. Життя" повідомив читач, який надіслав відео-підтвердження власних слів.

"Я запитав у пана, який очолює комунальне господарств м.Буча, "Що Ви робите, ви самі себе травите, дітей своїх?". Це такий страшний канцироген, кожний не тільки еколог скаже, а скільки це не тільки шкідливо, але й небезпечно! Так він мені відповів, що це, мабуть, хтось недопалок кинув",- розповів Микола Ковальчук,

На відео видно, як біля дороги працівники комунального господарства згрібають докупи листя і підпалюють його.

Як відомо, при згорянні однієї тони рослинних залишків у повітря вивільняється біля 9 кг мікрочастинок диму. Разом з димом в повітря вивільняються пестициди, автомобільні вихлопи та радіонукліди, накопичені рослинами протягом року.

Спалювання рослинних залишків є прямим порушенням законодавства, а саме: ст.50 Конституції України,ст.ст.9, 12 Закону України "Про охорону навколишнього природного середовища", ст.16 Закону України "Про охорону атмосферного повітря", п.п. 3.6.14., 3.7.4. Правил утримання жилих будинків та при будинкових територій, п.п. 3.6., 6.4.2. Правил утримання зелених насаджень умістах та інших населених пунктах України, Закону України "Про благоустрій в населених пунктах".

[L]Дії, що є порушенням зазначених норм законодавства тягнуть відповідальність відповідно до ст. 77-1Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Відповідно до статті 255 Кодексу України про адміністративні правопорушення, протоколи щодо порушень, які стосуються ст.77-1Кодексу, складають посадові працівники Міністерства внутрішніх справ України. МВС - єдиний орган в Україні, працівники якого регулярно патрулюють всі населені пункти.

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні