Тест

Екс-міністр охорони здоров’я про "Професора Пі": Я знав, що він бездипломник

Про це він заявляв у інтерв’ю виданню "Експрес" у листопаді.

"Я знаю Слюсарчука як людину, але як професора я його не знаю. Я не бачив жодної його роботи. Жодної дисертацiї. Вiн нiколи не оперував i не вiв iсторiю хвороби жодного хворого", - сказав Поліщук.

На запитання журналіста, як же тоді він взяв його на роботу у 2008 році на посаду професора у Київську медичну академiю пiслядипломної освiти iм. Щупика, Поліщук відповів, що він "би його ніколи не взяв".

"Його менi рекомендувала вiдома i дуже високопосадова особа. Слюсарчук надав копiї дипломiв, завiрених нотарiусами. Ми його "помили" i ввели в операцiйну. Хiрурги вийшли й сказали: вiн нiчого не тямить у нейрохiрургiї взагалi. До операцiйної його ми бiльше не пiдпускали", - сказав Поліщук.

На запитання, чи знає він що газета довела, що Слюсарчук бездипломник, Поліщук відповів "Я знав про це ранiше вiд вас!"

"Я опiсля дiзнався. Особисто ходив у бiблiотеку й побачив, що автореферат та дисертацiя, яку вiн нам надав, - плагiат. Вiн їх украв у справжнього вченого. То ж сказав йому: "до побачення". I я говорив лiкарям усiх областей та Криму, аби Слюсарчука не допускали до хворих та до операцiйної, бо то - не лiкар", - додав Поліщук.

На запитання, чому він не звернувся у правоохоронні органи, Поліщук відповів: "Ви дуже багато хочете знати. Я працював на дуже серйозних посадах".

Він також додав, що міністерство перевіряло, чи є у Слюсарчука диплом московського вишу. Поліщуку працівники відомства повідомляли, що дипломи такі є.

[L]Нагадаємо, відомого українського вченого Андрія Слюсарчука у понеділок затримала міліція.

Його доправлено до Львову для дачі свідчень у кримінальній справі по факту використання Слюсарчуком завідомо фальшивих документів.

Раніше газета "Експрес" у журналістському розслідуванні доводила, що Андрій Слюсарчук насправді не має феноменальних здібностей запам’ятовувати інформацію, а його дипломи є фальшивими.