Тест

Facebook "прогнувся" перед британським письменником

Літератор, чиє повне ім'я в паспорті записано як Ахмед Салман Рушді, в минулі вихідні втратив доступ до соціальної мережі, повідомляє Openspace.ru із посиланням на Бі-бі-сі.

Після того, як Рушді надіслав скан свого паспорта адміністраторам Facebook, письменнику повідомили, що за правилами сервісу, він зобов'язаний використовувати в соціальній мережі ім'я Ахмед (яке в документі стоїть першим).

Після цього доступ Рушді до аккаунту було розблоковано, але адміністратори самовільно змінили ім'я на сторінці на "Ахмед Рушді".

Обурений письменник спочатку звернувся через Twitter до засновника Facebook Марка Цукерберга із вимогою повернути йому його ім'я, однак відповіді не отримав. Тоді Рушді почав бомбардувати листами адміністрацію соціальної мережі, вимагаючи, щоб йому повернули право називатися ім'ям, під яким його знають мільйони читачів.

У результаті адміністратори Facebook здалися і вибачилися перед письменником, повернувши його аккаунту колишній вигляд.

"Перемога! Facebook прогнулася, і я знову Салман Рушді. Відчуваю себе набагато краще. Ви навіть не уявляєте, наскільки чутливі люди мого віку до "кризи ідентичності", - прокоментував письменник у своєму твіттері.