Українці ставлять могильні плити з ключами від Мерседесів – німецька газета. Фото

— 16 листопада 2011, 17:39

"За останні кілька років українська мафія зникла з екранів, але на кладовищах з Землі піднялись тисячі надмогильних плит, на яких померлі були зображені у спортивних костюмах Adidas і ключами від Mercedes", - цитує Frankfurter Allgemeine Zeitung слова українського письменника Андрія Куркова.

"Епоха життя без правил пішла у минуле. На вулицях знову можна вільно гуляти ночами. Продавці та постачальники куленепробивних дверей мають збитки. Зате ті, хто вижив (вони найбільш живучі) бандити прийшли в економіку та політику".

Видання зазначає, що роки, коли бандит із передмістя і густо нафарбована "інтердівчинка" із доларового готелю були синонімами кар’єрного росту, призвели до розквіту на кладовищах культури поховань.

"Натуралістичні зображення на могильних плитах зберігають мрії молоді часів перебудови із Амур-Нижньодніпровського району Дніпропетровська чи спальних районів Києва та Харкова. Прожиті роки бандитів та охоронців приміських кооперативів знайшли своє відображення у тренувальних костюмах і роздутих чоловічих мускулах на полірованих могильних плитах. Світ тюрем та виправних колоній (в яких завжди не вистачало стільців) відстежується у образі покійника, що сидить на навпочіпки", - пише газета.

Frankfurter Allgemeine Zeitung також зазначає, що золоті ланцюжки, телефони Vertu із діамантами, бультер’єри і оновлені лімузини BMW, Mercedes або Lexus супроводжують померлих по той бік буття. "Тарілки із фруктами, ковбасою, пляшки горілки, пива чи коньяку, а також західні цигарки різноманітних марок підтримують померлого на шляху у потойбічний світ", - сказано на сторінках німецької газети.

Реклама:

Головне сьогодні