У Гарварді видадуть атлас Голодомору

— 21 листопада 2011, 11:12

Про це розповів доктор історичних наук, професор Станіслав Кульчицький, якого цитує Zaxid.net.

"Я прийняв пропозицію Гарвардського університету буквально місяць тому брати участь у підготовці атласу Голодомору до 80-ї річниці. Це буде грандіозний атлас. Я запропонував вже кілька десятків карт. На мою думку, важливою картою стануть опубліковані в Україні, США і Росії свідоцтва про конфіскацію всієї їжі, позначені в місцях перебування свідків", - сказав Станіслав Кульчицький.

За його словами, вчені, зокрема, російські, які не вважають Голодомор в Україні геноцидом, серед іншого аргументують, що немає документів про накази вилучати всю їжу в українських селян.
Український історик переконаний, що не можна не брати до відома тисячі свідчень тих людей, які розповідали саме про це.

На його думку, "нам треба переконати російську громадськість і багатьох власних громадян у тому, що сталінська каральна акція була справою рук декількох вищих функціонерів".

"Якщо реальна картина Голодомору стане загальновідомою, то пам'ять про нього перестане роз'єднувати людей", - переконаний Кульчицький.

Він також повідомив, що зараз кількість публікацій у всьому світі на тему українського Голодомору вже перевищила 15 000, з них значну частину становлять спогади людей, які пережили цю трагедію.

Реклама:

Головне сьогодні