До Франції прибуло "Божоле Нуво"

— 21 листопада 2011, 14:20

За попереднім підрахунком, цього року було відкупорено в цілому 7 млн. пляшок вина. "Це феноменально!" - висловився президент співтовариства Inter Beaujolais Домінік Капар. "У поточному році обсяг виробництва цього вина склав 280-300 тис. гектолітрів, що становить 30% від усієї продукції, виробленої на виноградниках Божоле".

Хоч за його словами, у 90-х роках обсяг випуску продукції сягав 450-500 тис. гектолітрів, повідомляє Euromag.ru.

Основна причина зниження виробництва - фінансова криза, яка позначилася і на виробництві молодих вин. Їх стали вживати більше "з нагоди" і у вкрай обмеженій кількості. Однак сильної кризи виноробам вдалося уникнути, і останні три роки на ринку вина спостерігається стабільна ситуація.

Франція є основним виробником і постачальником божоле нуво. Як сказав Капар, 40% пляшок вина йдуть на експорт, головним чином у Японію, США та Німеччину. Але в останні роки неухильно зростає його споживання в країнах Центральної та Східної Європи.

Beaujolais Nouveau поступово затьмарює кращі 10 брендів компанії, серед яких Brouilly, Saint-Amour і Julienas. Для багатьох людей Божоле Нуво було і залишається в першу чергу святковим вином.

Рівно 60 років тому, в 1951 році, у Франції вийшов декрет, який дозволяє продавати молоде вино з 15 листопада кожного року. А з 1985 року було встановлено, що вино свіжого врожаю, в тому числі і божоле нуво, презентується в третій четвер листопада.

Реклама:

Головне сьогодні