Google запустив ігровий doodle за мотивами книги Станіслава Лема

— 23 листопада 2011, 12:48

Сьогодні зранку користувачі, які зайшли на google.com, побачили замість логотипу компанії анімованого персонажа, який запрошував взяти участь у інтерактивній грі.

Після наведення курсору на doodle, чоловічок починає свою подорож, впродовж якої користувачі пошуковика повинні допомогти йому у вирішенні цікавих задач, пише Watcher.com.ua.

Як повідомили в Google, на створення сьогоднішнього Doodle їх надихнула "Кіберіада" – серія оповідань про двох винахідливих "конструкторів", Трурля та Кляпавція.

"Оповідання Лема можуть бути похмурими, але "Кіберіада" відносно легка й оптимістична, хоч у ній автор також торкається філософських тем, які й в інших його творах, – зазначає Софія Фостер-Діміно, ілюстратор doodle. – На малюнки в такому стилі мене надихнув відомий польський художник Даніель Мроз, чиїми роботами проілюстровано не одне видання цієї книжки".

На цьому doodle можна пограти. "Усі всесвіти Лема насичені та правдоподібні. Ми довго обмірковували, в який спосіб це можна відтворити, аж раптом спало на думку зробити маленьку гру. Ця гра буде іншою щоразу, як ви в неї гратимете, – на нашу думку, це якнайбільш відповідає футуристичному світові "Кіберіади", – каже Марцін Віхарі – перший, хто висунув ідею цього doodle, а відтак був відповідальним за втілення її в життя. – Серед малюнків є один, намальований самим Лемом. Спробуйте вгадати, який саме".

Сьогоднішній Doodle виконаний за допомогою HTML5 та використовує таку техніку, як canvas. Цікаво, у скільки компаніям обійдеться цей логотип – минулого разу, коли Google замінив своє лого на гру з Пекмена, втрати часу працівників у грошовому виразі становили 120 млн. доларів.

Зазначимо, що до дня народження Джона Леннона Google прикрасила головну сторінку свого пошуковика оригінальною заставкою. Її унікальність лого була в тому, що воно було створене не у вигляді просто малюнка, але відео - на пісню Леннона "Imagine".

Крім того, до 122-ої річниці народження Чарлі Чапліна, Google розмістив на своєму лого коротке відео у стилі 20-х років.

Реклама:

Головне сьогодні