Мешканцям Бангкоку загрожують крокодили

— 29 листопада 2011, 12:12

На околицях таїландської столиці усе частіше почали з`являтися крокодили, повідомляє 5 канал.

Знайти і ліквідувати хижаків - одне з головних завдань столичної адміністрації. Експерти уже попередили: зробити це буде нелегко. Тварини мешкають у мутних водах місцевих рік, які досі не повернулися до берегів після нещодавніх повеней.

Спеціальні бригади мисливців виїжджають на місце події щоразу, коли отримують повідомлення про крокодилів у житлових кварталах. Волонтери і представники рибнагляду Таїланду запевняють: не варто переоцінювати реальну загрозу.

Дуже часто виклики виявляються хибними. Втім, буває й інакше. Мисливцям вже вдалося вполювати близько десятка хижаків.

Крокодили для Таїланду - не екзотика. У країні здавна вирощують цих рептилій на спеціальних фермах -частково задля м`яса, але переважно заради дорогої і цінної шкіри. Офіційно таких ферм у Таїланді понад три тисячі.

ВІДЕО ДНЯ

Під час повеней, які дошкуляли країні з липня частина з них - опинилася під водою. Їхні мешканці - вирвалися на волю. Мисливці кажуть: спіймати втікачів завдання нелегке. Проблеми створюють, зокрема, самі місцеві жителі.

Якщо знаходять ослабленого крокодила у пастці - нерідко, замість звернутися до спеціальних служб - люди намагаються самотужки продати спійману тварину на чорному ринку.

Реклама:

Головне сьогодні