Токіо знову визнали кулінарною столицею світу

2
29 листопада 2011

Також Токіо стало містом із найбільшим числом ресторанів — 16-ти — позначених трьома зірками, що означає "видатну кухню, яка варта окремої подорожі", пише Дзеркало тижня.

Для порівняння, на історичній батьківщині гіда, у Парижі, лише 10 ресторанів удостоїлися такої оцінки.

Із 247 ресторанів Токіо, позначених Michelin, 52 отримали дві зірки, 179 — одну. У Парижі оцінки отримали тільки 70 закладів.

У виданні було відзначено значний вибір японських страв від смертельно небезпечної при неправильному приготуванні риби фугу до традиційних суші, темпури і улюблених страв офісних службовців, таких як гречана локшина соба і курячий гриль якіторі.

Перший гід по ресторанах Michelin було видано у 1900-ому році. Систему з присудженням зірочок вперше випробували у 20-х роках минулого століття.

За межі Європи укладачі путівника вибралися тільки у 2005 році, оцінивши ресторани Нью-Йорка.

В Україні та Росії на даний момент немає жодного закладу, позначеного зірками Michelin

powered by lun.ua