Визначили найкраще й найгірше місто для життя у світі

— 30 листопада 2011, 10:33

Останнє мiсце в списку Mercer (221-е) посiв Багдад, пише Інтерфакс-Україна із посиланням на Bloomberg. Друге мiсце посiв Цюрих.

У першiй десятцi лише два мiста - Окленд (третє мiсце) та Ванкувер (шосте мiсце) - розмiщуються за межами Європи.

На четвертiй позицiї опинився Мюнхен. Далi йдуть Дюссельдорф, Франкфурт-на-Майнi, Женева, Берн та Копенгаген.

Найкращим мiстом США стало Сан-Франциско, яке роздiлило 30-е мiсце з Аделаїдою та Парижем. Лондон розмiщується на 38-му мiсцi, а Нью-Йорку дiсталося 47-е мiсце

Для порiвняння: Сiнгапур посiв 25-й рядок рейтингу, виявившись найпривабливiшим мiстом Азiї.

Росiї в цьому рейтингу дiсталися 163-є i 165-е мiсця, вiдповiдно Москва та Санкт-Петербург.
Примiтно, що трохи вища якiсть життя у Києвi (161-е). Набагато краще, нiж у Москвi, живеться у Вiльнюсi (79-е), Таллiннi (89-е) та Ризi (91-е). Водночас якiсть життя в Єреванi (173-е), Мiнську (182-е), Баку (195-е) та Тбiлiсi (214-е) нижча за московську та петербурзьку.

З погляду особистої безпеки найкращим мiстом названо Люксембург. За ним йдуть Берн i Гельсiнкi.

Мiсця з восьмого по десяте посiли вiдповiдно Сiнгапур, Окленд та Веллiнгтон.

Санкт-Петербург за рiвнем особистої безпеки посiв 173-є мiсце i випередив Москву, яка змогла розраховувати лише на 199-е мiсце - вiдразу слiдом за столицею Конго Браззавiлем та безпосередньо перед столицею Бангладеш Даккою.

Найгiрше з особистою безпекою серед мiст Європи у Тбiлiсi, яке посiло лише 215-е мiсце. Останнє мiсце знову "взяв" Багдад.

Mercer проводить дослiдження з метою встановити, на якi доплати можуть розраховувати експати, що переїжджають працювати та жити до iнших мiст.

Мiста оцiнюють з погляду розвиненостi iнфраструктури, доступу до медичних та рекреацiйних послуг. До уваги також беруть такi чинники, як полiтична та економiчна стабiльнiсть, рiвень освiти, наявнiсть комунальних та iнших послуг.

Реклама:

Головне сьогодні