"Дитячу лікарню майбутнього" без держави не побудувати

— 8 листопада 2011, 13:52

Про це заявив голова правління фонду "Україна 3000" Олександр Максимчук в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна".

Наприкінці минулого тижня голова парламентського комітету з питань охорони здоров'я Тетяна Бахтеєва, а також перший заступник голови Адміністрації президента Ірина Акімова заявили, що держава не буде добудовувати "Дитячу лікарню майбутнього" (ДЛМ), за створення якої бралася Катерина Ющенко.

Коментуючи це, Максимчук зазначив, що Бахтеєва є членом опікунської ради "Дитячої лікарні майбутнього" і не могла не знати, що "замовником будівництва виступає держава, і це визначено постановою Кабінету міністрів".

Максимчук нагадав: "У 2005 році був указ президента про створення ДЛМ. У 2006-му була видана відповідна постанова уряду. У вересні того ж року ми створили окремий благодійний фонд "Дитяча лікарня майбутнього".

"Перед тим як проводити телемарафон зі збору коштів, ми підписали протокол із замовником, який був визначений постановою Кабміну, – лікарнею "Феофанія", яка підпорядковується Державному управлінню справами президента. Згідно з договором, фонд брав на себе проектування, допомогу в закупівлі устаткування й підготовці кадрів. Інші функції брала на себе державу", - підкреслив Максимчук.

За його словами, після збору коштів "проект ДББ пройшов технічну експертизу, але в 2009 році уряд не заклав у бюджет кошти на його фінансування".

"Щоб прискорити процес, фонд за згодою опікунської ради взяв на себе інженерну підготовку будівельної ділянки. Після цього у 2010 році фонд раптово отримав лист від "Феофанії" з вимогою припинити всі роботи на об'єкті, оскільки замовник не мав у своєму розпорядженні дозвіл на будівництво", - повідомив Максимчук.

За його словами, будівництво ДЛМ на базі "Охматдита" "цілковито виключене".

"Самотужки однозначно ми побудувати лікарню (ДЛМ) не зможемо, тому що ціна питання – 1,306 млрд грн", - заявив Максимчук.

У розпорядженні фонду на сьогодні, за його словами, – 147 млн грн.

"Тому в цьому питанні першу скрипку має грати держава, замовник. Ми досі це питання публічно не порушували, але тепер нам треба дати публічну відповідь", - заявив голова правління фонду "Україна 3000".

За його словами, якщо влада справді офіційно відмовиться від лікарні, то "тоді ситуація може розвиватися за іншим сценарієм: наприклад, буде створений приватно-державний консорціум із залученням інвесторів".

"Наша влада має визначити подальшу долю цього об'єкта. Ми з задоволенням прийдемо на будь-яке урядове засідання або в Адміністрацію президента до пані Акімової. Ми готові до жорсткої розмови", - заявив Максимчук.

Читайте також "Дитяча лікарня туманного майбутнього. Фото".

Реклама:

Головне сьогодні