Які формати повинен читати ваш плеєр?

І все ж, які формати повинен вміти читати плеєр? Очевидна відповідь: аудіо CD, DVD і Blu-Ray.

Насправді, очевидна відповідь виявилася далеко не повною. І причина тому – роз̕єм USB, присутній у чи не більшості сучасних моделей, а також можливість виходу в мережу.

На флешці або на зовнішньому жорсткому диску можна зберігати безліч корисних і приємних записів: перші слова свого нащадка, скопійовані з пам'яті телефонного диктофону, забавні кадри з зустрічі однокласників, отримані електронною поштою, відеозвіти про подорожі, та багато чого іншого... Виходить, що список форматів необхідно суттєво розширити. Почнемо з відео.

Багато сучасних фото- та відеокамер записують AVCHD

Багато сучасних фото- та відеокамер записують AVCHD. Це дуже зручно: для відтворення на плеєрі домашнього кінотеатру не потрібні танці з бубном, оскільки формат "рідний" для Blu-Ray. Між іншим, AVCHD - фаворит у галузі домашнього відео в тому сенсі, що саме він забезпечує максимальну якість зображення.

У Мережі дуже поширений DivX (і його різновид XviD), а також версія DivX HD, яка використовується для стиснення відео високої роздільної здатності.

ВІДЕО ДНЯ

Це сімейство форматів відрізняється гарною якістю картинки при невеликих розмірах файлів, що робить їх майже універсальним стандартом обміну відео. До речі, файл DivX як шкатулка: у ньому можуть зберігатися і багатоканальні аудіодоріжки, і субтитри і навіть кілька відеодоріжок, наприклад, зйомки з іншої точки - при перегляді відеоверсії концерту, наприклад, одночасно видно що відбувається на сцені і що діється за лаштунками.

Останнім часом все більшу популярність набирає формат MKV. Фактично, це теж "шкатулка", тільки більш функціональна, оскільки дозволяє створювати екранні меню (зовсім як у дисків), підтримує швидке перемотування матеріалу і розбивку на розділи, дає можливість під час перегляду перемикати звукові доріжки і субтитри, і, що найголовніше, не вимагає повного завантаження з Інтернету для початку перегляду!

Абревіатура WMV позначає сімейство форматів, які розроблені і просуваються компанією Microsoft для стиснення і передачі аудіовідеоінформаціі. Він не настільки популярний, як згадані раніше, але в Мережі є досить багато закодованих ним роликів.Фотографія - це свого роду розсипане по кадрам кіно життя. На щастя, плеєру впоратися з показом фото дуже просто, адже формат файлів всього один - JPEG, і він є основним для всіх апаратів.

Продовження статті читайте на сайті Samsung-kino.com.ua

Про проект

Компанія Samsung Electronics запустила унікальний інтернет-проект "Кіно Вдома", присвячений домашнім кінотеатрам, фільмам, а також якісному звуку.

Поціновувачі кіно тепер зможуть бути в курсі останніх новинок техніки для перегляду кіно.

samsung-kino.com.ua

Реклама:

Головне сьогодні