Шампанське буде продаватись у легких пляшках

— 9 грудня 2011, 13:55

Перша партія шампанського в новій тарі вже надійшла до супермаркетів.

Так, нова полегшена скляна пляшка для шампанського De Vallois Champagne стандартного обсягу - 75cl, важить 830 грам, а це на 7,2% нижче, ніж важила попередня пляшка (900 гр). Таке, незначне на перший погляд, зниження ваги скляної винної тари насправді значно знизить витрати на перевезення винної продукції від постачальників, повідомляє Thedrinksbusiness.com.

У наступні чотири роки керівництво Tesco планує продавати всю винну продукцію в нових полегшених скляних пляшках для своїх брендів. Ця програма, також, буде сприяти зменшенню відходів скла, які тоннами надходять після вживання спиртних напоїв. Крім того, це значно скоротить викиди вуглекислого газу в атмосферу і в цілому, знизить загальновиробничі витрати.

Торік корпорація Tesco представила на полицях своїх супермаркетів вино в найлегшій пляшці зі скла. Її вага склала 300 грам проти 420 гр, як було раніше.

Багато винних господарств у всьому світі займаються питанням зниження ваги тари для своєї продукції. Так, деякі винороби Південної Африки зацікавилися новою продукцією компанії Nampak Wiegand Glass - полегшеними скляними пляшками вагою 340 грам, і заявили, що будуть купувати їх для розливу своїх вин.

Реклама:

Головне сьогодні